ONLINE VERSIE VAN DE WEEKKRANT - NUMMER 40 - 01 oktober 2014

1925 parochies online op Kerknet

Zoek en vind uw parochie in Kerknet met het klik-kaartje of geef een postcode, parochie- of plaatsnaam in.

'Hun enige zonde is hun geloof'

120.000 christenen in Irak en Syrië hebben dringend humanitaire hulp nodig. Patriarchen uit beide landen smeken de internationale gemeenschap om die hulp.

lees meer (PDF - 250.2 Kb)

Jos Daems

Klapstoel PDF
Jos Daems

Zeventien jaar lang was hij pastoor en deken en hij heeft een stamcafé in Lourdes. Als tiener leerde hij over tractoren en veeziektes. Dat alles komt samen nu Jos Daems (49) aan de slag is bij Boerenbond en Landelijke Gilden. „Ooit werd ik aan de bisschop voorgesteld als ‘boer uit de Kempen’.”

Een grasmaaier voor u?

Artikel PDF
Een grasmaaier voor u?

Delen is het nieuwe hebben en het kost je helemaal niets. Allerlei initiatieven, ook online, moedigen het delen en weggeven aan.

En wat denkt u?

Artikel PDF
En wat denkt u?

Op 4 september bracht Shimon Peres, oud-president van Israël, een bezoek aan paus Franciscus. Hij pleitte voor de oprichting van een Organisatie van de Verenigde Religies. Expert internationaal recht Jan Wouters maakt enkele interessante opmerkingen in deze vrije tribune.