ONLINE VERSIE VAN DE WEEKKRANT - NUMMER 29 - 16 juli 2014

1926 parochies online op Kerknet

Zoek en vind uw parochie in Kerknet met het klik-kaartje of geef een postcode, parochie- of plaatsnaam in.

Ontmoeting achter tralies

De Liga voor Mensenrechten wil vooroordelen keren langs een gesprek van mens tot mens en geeft burgers daarom de kans een langgestrafte gedetineerde te ontmoeten. Voor ons blad ontmoette een zakenman met veel vragen een Turkse jongen uit Ledeberg. „Ik voel me in een vergeetput gegooid. Ik ben maar lucht."

lees meer (PDF - 276.3 Kb)

Bart Schols

Klapstoel PDF
Bart Schols

Nieuwsanker Bart Schols leent zijn gezicht en stem aan de campagne van Te Gek?!, die dit jaar aandacht vraagt voor problemen die tot zelfdoding leiden.

Nachtmerrie in roze

Artikel PDF
Nachtmerrie in roze

Wie oorlog zegt, denkt aan wreedheid, niet aan schoonheid. Toch beroept de Ierse kunstenaar Richard Mosse zich op de kunst om het geweld in Oost-Congo aan te klagen.

Godsdienstvrijheid is al bij al een beperkt recht

Artikel PDF
Godsdienstvrijheid is al bij al een beperkt recht

Het Europees Hof voor de Rechten van de Mens in Straatsburg volgt in meerdere arresten de evolutie van het algemene denken over religie in de samenleving.