Inschrijving vormselcatechese 2014

Beste ouders,
Beste kandidaat-vormeling,

We zijn blij dat jullie via de website dit eerste stapje zetten naar het vormsel in het weekend van 31 mei en 1 juni 2014 in een van de parochies van het dekenaat Eeklo. We zullen jullie in onze christelijke gemeenschappen graag welkom heten en een eindje met jullie op weg gaan.

Op weg gaan... dat is eigenlijk in een notendop wat de vormselcatechese behelst: groeien in geloof, een levenslange opdracht voor elke christen. We willen kandidaat-vormelingen en hun families dan ook heel graag laten proeven van ons geloof en van de gemeenschap waar we dit vieren, verkondigen en beleven. Van jullie, kandidaat-vormelingen en ouders, vragen we graag de bereidheid om je te laten gidsen in geloof en geloofsgemeenschap. 

Hieronder vindt u ook de 9 'vormselkerken' in ons dekenaat. U bent geheel vrij om hierin te kiezen. Wel vragen we dat u hierbij rekening houdt met uw eigen mogelijkheden om aan catechese en liturgie in de betrokken parochie deel te nemen.
Sowieso zal u merken dat de catechese, maar ook ons Kerk-zijn in het algemeen, meer en meer een interparochiaal gebeuren wordt ...

Download hier de infofolder met meer informatie .

Dit formulier is géén definitieve inschrijving. Van zodra de planning klaar is, zullen we jullie op de hoogte brengen en verder uitnodigen.

Alvast een hartelijke groet en tot gauw!

Graag tot binnenkort!

Namens de 12 parochies,
Wilfried van Wilder - pastoor deken
Rik Merens - pastoor
en de catechisten uit het dekenaat Eeklo

Vormsel 2014

Sinds enkele jaren proberen we de vormselcatechese in elk van de parochies niet meer louter ‘voorbereidend' op het vormsel te zien. Eigenlijk betekent ‘catechese' letterlijk (uit het Grieks) ‘een echo geven'. Gods woord kan in de wereld maar worden gehoord als iemand het laat klinken... Gods Woord laten klinken: het is een taak voor de hele gemeenschap, niet enkel van de priester en de catechisten! Het is bovendien slechts in de mate dat we zelf mensen van het Woord worden, dat we iets kunnen uitstralen naar de wereld.

Catechese is in wezen een zaak van de hele kerk: een samenspel van velen en van elke gelovige in het bijzonder. Omdat catechese niet enkel bedoeld is voor ‘kinderen die zich voorbereiden op een sacrament', investeren we in alle parochies in een aanpak die meer en meer de volwassenen (ouders, peter/meter, geloofsvrienden of -begeleiders, maar in wezen de hele gemeenschap) betrekt.

Het is de hele plaatselijke kerkgemeenschap die onze jonge mensen en hun gezinnen onthaalt en hen wat wil helpen thuiskomen in het geloof dat ze delen en in de gemeenschap waar het beleefd, gevierd en verkondigd wordt. Het is de hele gemeenschap die de vormelingen en hun families op zondag verwelkomt en wil laten proeven van hun geloof.
We hopen van harte dat het vormsel, maar evenzeer de stapjes van kennismaking en ‘groeien in geloof' die hierbij al gezet werden, voor alle ouders en hun kinderen een deugddoende gelovige ervaring mag betekenen. Dat het hèn, maar evenzeer onszelf als ‘anciens' in geloof mag uitnodigen om steeds te blijven groeien in geloof...

Vanuit de gelovige gemeenschappen willen we de vormelingen en hun families dus van ganser harte onthalen en welkom heten. Graag doen we ook een oproep aan allen om het vormsel, een cruciale stap in de gelovige initatie, mee te vieren in de parochiekerk. Daarmee geven we als gemeenschap een warm signaal van gastvrijheid en zorg voor jonge mensen in onze kerk...

Voor alle vragen kan u één van onderstaande gegevens gebruiken:

meer informatie?

Eeklo Centrum (Sint-Vincentius, Markt)
Melva Rammelaere
Kerkplein 4
09 377 84 60
melva.rammelaere@dekenaateeklo.be

Eeklo Oostveld (Onze-Lieve-Vrouw)
Marleen Van der Mast
Kerkplein 4
09 378 11 78
marleen.vandermast@dekenaateeklo.be

Eeklo Balgerhoeke (Sint-Antonius)
Kathy De Volder
Oude Staatsbaan 110
9991 Adegem
0477 19 65 76
kathydevolder@telenet.be

Eeklo Sint-Jozef (Abdijstraat)
Melva Rammelaere
E. Neelemanslaan 10
9900 Eeklo
09 377 84 60
melva.rammelaere@telenet.be

Grenskant (Kaprijke, Sint-Laureins, Sint-Margriete, Sint-Jan-in-Eremo, Bentille, Watervliet, Waterland-Oudeman)
Myriam Haertjens
Voorstraat 2
9970 Kaprijke
09 373 67 31
ips.grenskant@telenet.be

Waarschoot
Laura De Keer
Hendrik Consciencelaan 45
9950 Waarschoot
0475 39 68 27
laura_dekeer@hotmail.com

Lembeke
Karel Van de Voorde
Riestraat 5
9900 Eeklo
0486 76 79 89
karel.vandevoorde@dekenaateeklo.be