Het Pluskampslaatje en andere lekkernijen | Kerknet
Overslaan en naar de inhoud gaan

Recent bezocht

Bekijk je recent bezochte microsites, auteurs en thema's
kerknet
  • Hulp
  • Startpagina portaal
  • Mijn parochie
  • Aanmelden of registreren
Menu
  • Startpagina
  • Kerk
  • Nieuws
  • Vieringen
  • Shop
  • Zoeken
IJD

IJD

  • Startpagina
  • Contacten
  • Zoeken
  • Meer
    • Zoeken
    • Wie zijn we? Lid worden Initiatief zoeken
      ActiviteitenkalenderKampen en reizenTaizéIJD voor studenten
      IJD-groep zoeken Wereldjongerendagen Begeleiders en vrijwilligers
      JaarthemaTools voor begeleidersPrivacy en GDPRVerzekering
      Vorming
      CursusVorming op maat
      Inspiratie Documentatiedienst Misdienaars Nieuwsbrief
Pluskamp. Van al dat spelen en bezinnen krijg je honger.

Het Pluskampslaatje en andere lekkernijen

icon-icon-artikel
Gepubliceerd op dinsdag 23 maart 2021 - 15:36
Afdrukken
Pluskamp. Van al dat spelen en bezinnen krijg je honger. Vandaar dat we alvast het water in de mond krijgen bij deze heerlijk Pluskampklassieker.

Telkens is donderdag ook op Pluskamp veggiedag, een dag zonder vlees of vis op het menu. Als alternatief krijgen we dan maar al te graag dit lekker slaatje op ons bord. Zoek je nog inspiratie voor eens de zon op je bord? Varieer naar hartenlust en maak er jouw nieuw favoriete recept van!

Haal volgende ingrediënten in huis: (groene) sla, wortels, donkere rozijnen, rode appels, citroensap, noten (cashew-, hazel- of okkernoten; andere noten kunnen ook maar passen minder goed), blokjes kaas (jong, half belegen of belegen naar smaak), mayonaise, Provençaalse kruiden en peper en zout. Kies voor alles liefst de bio-versie. Vooral bij de appelen, aangezien we de schil eraan laten. Voor de droge ingrediënten, raden we de Wereldwinkel aan. Zo is je slaatje niet alleen ecologisch maar ook duurzaam en solidair.
Rasp naar believen een aantal rauwe wortelen. Zorg voor grove reepjes en zeker niet te kleine, want als je ze te klein doet, komt er wortelsap vrij. Dat is niet de bedoeling. Verwijder van de appel(s) het klokhuis en snij in blokjes. Laat de schil eraan. Dit zorgt voor mooie kleuren op je bord. Meng zowel  de stukjes appel als de worteltjes met wat citroensap. Zo verkleuren ze niet.
Doe er de rest van de ingrediënten bij: de rozijnen, noten en blokjes kaas. Wil je hetzelfde zoals op Pluskamp, meng dan jonge en half belegen kaas.
Serveer op enkele blaadjes sla. Dresseer met een gerdasaus. Die maak je door een half deel mayonaise te mengen met een half deel water, de Provençaalse kruiden en peper en zout.

Dit slaatje smaakt het best in de aanwezigheid van vrienden, live of via een digitale babbel, uiteraard uit een gamel. Kies er ook voor om op de grond of een laag stoeltje te zitten of timmer eerst je eigen Pluskampbakje bij elkaar. Zo verlangen we allemaal samen naar de zomer en Pluskamp. Smakelijk!

Zin in meer heerlijke Pluskamprecepten? Geniet van dit smakelijk slaatje met een toastje met verse hummus. Onze fantastische kok Els legt hieronder uit hoe je haar allerlekkerste hummus maakt!

Pluskamp. Van al dat spelen en bezinnen krijg je honger.
Voor het correct weergeven van deze inhoud dien je (sociale) content cookies te aanvaarden.

Gepubliceerd door

IJD

Meer

Jongeren
Artikel
Pluskamp
recept

Deel dit artikel

Deel op Facebook
Deel op Twitter
Deel via e-mail

Lees meer

Pluskamp 2023
Lees meer

Pluskamp

icon-icon-evenement
plussers
readmore

Zomertijd en Pluskamp

icon-icon-evenement
Drie jongeren verkopen zelfgebakken wafels, bestickerde post-it-boekjes en WJD-kaarsjes in  Kinrooi-Molenbeersel  © IJD Jongerenpastoraal
readmore

IJD verzamelt recordbedrag van 33.000 euro voor JEZ!-campagne

icon-icon-nieuws

Recent bezocht

Bekijk je recent bezochte microsites, auteurs en thema's
© 2023 Kerk en Media vzw
Vacatures
Contact
Voorwaarden
YouTube
Twitter
Facebook