Een folkbal is een feest voor je zintuigen! Je oren, ogen en handen gaan helemaal uit de bol!
Maar van dansen krijg je honger en je neus en mond gaan snel jaloers worden...
Daarom nodigen we jullie uit om allemaal een taart mee te brengen die we tijdens het folkbal zullen verkopen.
De honger wordt gestilt, het energiepeil gaat omhoog én de opbrengst voor De Wissel ook! Win-win-win
Weet je niet goed hoe er aan te beginnen? Geen nood! Hieronder vinden jullie 2 heerlijke receptjes van taarten waar je zelfs je oven niet (of maar heel eventjes) voor nodig hebt!
Veel succes en smakelijk!
Voor de chocoholics: de supereasy-no bake chocoladetaart
ingrediënten
- 200 gram digestives
- 90 + 60 gram roomboter in blokjes
- 150 gram slagroom
- 210 gram pure chocolade in stukjes + extra ter garnering
- 30 gram volle melk
- 60 gram kristalsuiker
- Ter garnering: 250 ml slagroom + 2 eetlepels kristalsuiker
Hoe maak je het?
De bodem
smelt 90 gram van de boter op laag vuur en hak met een keukenmachine de koekjes fijn. Meng de gesmolten boter door de koekkruimels en vul de taartvorm met het mengsel. Druk aan met een lepel of maatcupje en maak ook een randje van de koekkruimels. Zet minstens een half uur afgedekt in de koelkast om stevig te worden.
de vulling
doe de suiker met de room en melk in een pannetje en breng aan de kook. Haal van het vuur en meng er de stukjes chocolade door zodat ze smelten. Zodra het een egaal mengsel is voeg je de resterende blokjes boter toe. Roer totdat deze gesmolten zijn en laat de vulling afkoelen tot kamertemperatuur.
Vul de taartbodem met de vulling en laat minstens drie uur afgedekt opstijven in de koelkast. Serveer met luchtig geklopte slagroom en schaafsels pure chocolade.
(recept: culy.nl)
Voor de gezonde genieters!: vegan advocadocheesecake
Ingrediënten
Voor de bodem
- 125 gram pecanoten
- 50 g geraspte kokos
- 70g pure chocoladecallets
- 190 g ontpitte dadels
- 3 el gesmolten kokosolie op kamertemperatuur
Voor de vulling
- 600 g avocadovruchtvlees (ongeveer 6 avocado’s)
- 2 dl limoensap (ongeveer 8 limoenen)
- 1 ½ tl limoenzeste
- 190 g honing (of plantaardige siropen zoals ahorn, agave, ..)
- 1 ¾ dl gesmolten kokosolie op kamertemperatuur
Hoe maak je het?
De bodem
Verwarm de oven voor op 150°C. Bekleed een bakplaat met bakpapier en rooster de pecannoten en de kokos in de oven gedurende ongeveer 7 minuten tot ze goudbruin zijn. Doe de noten en kokos in een keukenmachine samen met de andere ingrediënten voor de bodem en mix tot een kruimelig, maar kleverig mengsel. Laat het niet helemaal glad worden. Als je geen keukenmachine hebt, kan je het ook in en zakje steken en het platwalsen met een keukenroller. Bekleed een springvorm (18 cm doorsnee) met bakpapier en doe het beslag in de springvorm. Overdek de kruimellaag met bakpapier en druk de bodem goed plat met je handpalm, zodat je een gelijkmatige laag krijgt. Haal het bakpapier er voorzichtig weer af en zet de vorm in de koelkast.
De vulling
Mix alle ingrediënten voor de vulling tot een glad mengsel. Voeg naar smaak extra limoensap of -zeste toe en zoet eventueel met wat extra honing of ahornsiroop. De vulling moet fris en ‘n tikje zurig smaken. Haal de vorm uit de koelkast en giet het beslag op de bodem. Dek de vorm af en zet de taart minstens een paar uur of tot de volgende dag in de koelkast tot hij mooi is opgesteven
(recept: Nathalie Meskens)