Moeders van leerlingen van het HTI Sint-Antonius Gent schreven het kookboek Mama's koken. Leer kibbeh maken met Noura.
Boodschappenlijst
1 kg lamsgehakt
1 kg bulgur
4 soorten noten: pistache, volle blanke amandelen, walnoten en pijnboompitten
frituurolie
2 eieren
1 glas bloem
1 koffielepel peper
1 citroen
1 blik tomaat
2 grote uien
keukenrobot
Bereidingswijze
Spoel de bulgur, laat grondig uitlekken en duw het overtollige water eruit met een handdoek.
Meng de bulgur, een kwart van het vlees, fijn gehakte ui, 1 tl zout en 1 tl peper in een kom.
Doe alles in de keukenrobot tot het de consistentie krijgt van deeg. Zet nadien het mengsel goed afgedekt apart.
Fruit de fijngehakte ui in olijfolie.
Hak de noten in kleine stukjes en voeg ze bij de ui. Doe er de rest van het vlees bij. Voeg zout, peper, komijn toe en bak het vlees lichtbruin.
Laat het vlees 10 minuten afkoelen.
Neem een hoeveelheid van de deegmengeling en maak er een balletje van.
Duw er een gaatje in met je vinger en vul op met de vleesmengeling. Knijp het balletje weer dicht.
Frituur de balletjes tot ze goudbruin kleuren.
Laat op papieren servetten uitdrogen.
Ontdek nog meer mama's en hun gerechten in Mama's koken, een realisatie van het Hoger Technisch Instituut Sint-Antonius Gent en de provincie Oost-Vlaanderen. Bestel een exemplaar via de school.
Reacties
Om reacties te zien en te reageren op dit artikel moet je je eerst even aanmelden via het menu bovenaan. Tot gauw.