Moeders van leerlingen van het HTI Sint-Antonius Gent schreven het kookboek Mama's koken. Leer sambousa maken met Faadouma.
Boodschappenlijst
0,5 kg bloem
1 koffielepel gist
500 g rundsgehakt
4 uien
1 bussel koriander
4 teentjes look
1 blokje kippenbouillon
1 koffielepel currypoeder
1 koffielepel komijn
Bereidingswijze
Doe het rundsgehakt in een kookpot met een alf glas water en voeg de fijngesneden ui, koriander en look toe.
Kruid met zout, curry en komijn.
Voeg de bouillon toe en bak tot het vlees droog is.
Om de puntzakjes te maken, meng je eerst een halve kg bloem met een half glas water.
Kneed het deeg en rol het open tot een dikte van 3 mm.
Maak nu een soort van pannenkoeken die in een pan passen.
Bak de pannenkoek kort (3 sec) aan beide zijden in een droge pan.
Snij in 4 zodat je afgeronde driehoeken krijgt.
Maak er puntzakjes van en lijm dicht met een mengeling van bloem en water.
Doe een lepel van het gehakt in het puntzakje en lijm weer toe.
Frituur tot de driehoekjes mooi bruin zijn.
Ontdek nog meer mama's en hun gerechten in Mama's koken, een realisatie van het Hoger Technisch Instituut Sint-Antonius Gent en de provincie Oost-Vlaanderen. Bestel een exemplaar via de school.
Reacties
Om reacties te zien en te reageren op dit artikel moet je je eerst even aanmelden via het menu bovenaan. Tot gauw.