Moeders van leerlingen van het HTI Sint-Antonius Gent schreven het kookboek Mama's koken. Maak stoverij met Annelies.
Boodschappenlijst
1.200 g rundsvlees (stoofkarbonade)
2 sneden wit brood besmeerd met mosterd
2 sneetjes peperkoek
1 ui
4 el bloem
klontje boter
3 grote flessen bruin tafelbier
2 laurierblaadjes
snuifje tijm
maïzena
peper en zout
Bereidingswijze
Neem een plastic zak, doe er de stukjes stoofvlees in en voeg er de bloem bij.
Hou de zak goed dicht en schud ermee zodat de bloem zich goed verspreidt tussen de stukjes vlees.
Snij de ui mooi fijn, smelt boter in de pan en fruit de ui erin.
Voeg de stukjes vlees toe en bak ze bruin in de boter.
Voeg na enige tijd het bier toe tot het vlees net onder staat.
Smeer een boterham met mosterd en laat die meestoven, samen met de sneetjes peperkoek zodat de saus kan binden.
Laat alles op een klein vuurtje zachtjes sudderen tot het vlees echt mals is. Dit kan wel tot 2 uur duren.
Voeg geregeld vocht toe.
Gebruik indien nodig nog wat maïzena, opgelost in wat water, om de saus te dikken.
Laat nog even goed doorkoken.
Ontdek nog meer mama's en hun gerechten in Mama's koken, een realisatie van het Hoger Technisch Instituut Sint-Antonius Gent en de provincie Oost-Vlaanderen. Bestel een exemplaar via de school.
Reacties
Om reacties te zien en te reageren op dit artikel moet je je eerst even aanmelden via het menu bovenaan. Tot gauw.