De bisschoppenconferenties van de Europese Unie zijn opgetogen over de plannen van de EU in de strijd tegen voedselverspilling.
De COMECE, de Commissie van Bisschoppenconferenties van de Europese Unie, juicht de plannen van het Europese Parlement toe om tegen 2020 bindende maatregelen op te leggen tegen de voedselverspilling. In de EU gaat jaarlijks naar schatting 88 miljoen ton voedsel verloren, dat is 173 kg per persoon. Meer dan de helft van het voedsel wordt door de gezinnen verspild. In ons land gaat er jaarlijks gemiddeld 345 kg voedsel verloren.
De Europeaan gooit per week gemiddeld 2 kilo voedsel weg. Deze plannen voor de strijd tegen de voedselverspilling betekenen een mijlpaal, reageert secretaris-generaal Olivier Poquillon van de COMECE opgetogen. Hij verwijst ook naar de millenniumdoelstellingen om de voedselverspilling tegen 2030 met de helft te halveren. Om er meteen aan toe te voegen: Maar deze maatregelen alleen volstaan niet. Er moet ook een bewustwording plaatsvinden van de EU-burgers over de sociale en ecologische consequenties van het weggooien van levensmiddelen.