Tot slot heeft de paus, voordat hij zaterdagochtend op weg ging naar een ontmoeting met de 1200 leden van de katholieke kerk in Koekelberg, een kopje koffie gedronken met de stamgasten van het Petit Déjeuner pour Tous in de kerk van Sint-Gillis. Dit initiatief van parochianen, dat elke zaterdagochtend plaatsvindt, biedt de minstbedeelden een versnapering (warme koffie, broodjes of plakjes quiche). Het is een uitbreiding van de dienst Entraide de Saint-Gilles, een katholiek sociaal centrum gelegen in de rue de l'Eglise 67, net achter de kerk. Het centrum is opgericht door Jean Degive en biedt een reeks aanvullende diensten, waaronder douches, kluisjes en kleedkamers, maar ook toegang tot twee maatschappelijk werkers om te helpen met administratieve, gezondheids- en huisvestingszaken. Elke dag komen hier zo'n honderd vaste klanten en nieuwe gezichten voor een welkome onderbreking na een nacht buiten te hebben doorgebracht. Er zijn al lange tijd banden tussen de parochianen en l'Entraide, en de Biche de Saint-Gilles, een bier waarvan 100% van de winst het centrum helpt om zijn werk voort te zetten, werd opgericht om het laatste te financieren.
Na een kop koffie met David en Kit en hun begeleiders had Paus Franciscus de gelegenheid om te praten met mensen die op straat leven of geleefd hebben. Zoals Kit en David. David, een dertiger uit een volksbuurt in de regio Charleroi, werd van jongs af aan getroffen door sociale ongelijkheid. In februari 2021 keerde hij, na een periode in Frankrijk, terug naar België en vestigde zich in Sint-Gillis. Het was een moeilijke start, maar hij sloot zich aan bij de gemeenschap van daklozen van Parvis de Saint-Gilles, waar hij vrienden vond en een plek om bij te horen. David, die ook muzikant is, werd al snel vrijwilliger bij een aantal liefdadigheidsinstellingen in de hoofdstad. Hij was ook betrokken bij het lokale project La Biche de Saint-Gilles. In de loop der jaren was hij getuige van de plotselinge dood van een aantal van zijn straatvrienden, wat een diepe indruk op hem achterliet. Hij begon zijn eigen geloofsreis en vroeg om gedoopt te worden door de UP van Sint-Gillis. Ondanks de moeilijkheden die hij tegenkwam, blijft David hoopvol en werkt hij nu bij Entraide de Saint-Gilles als administratief medewerker en jeugdwerker. Hij is vastbesloten om in de sociale sector te blijven werken zodat hij op zijn beurt anderen kan helpen.
Kit werd geboren in een christelijk gezin in Centraal-Afrika en zijn jeugd werd gekenmerkt door geloof en veel beproevingen. Als puber werd hij een straatkind in de economische hoofdstad van zijn land, geconfronteerd met de toenemende hardheid van het leven. Toen besloot hij alles achter te laten en de gevaarlijke oversteek naar Europa te wagen, een reis vol geweld, dood en desillusie.
Hij doorkruiste drie landen vóór Tunesië en doorstond geweld en de hel van de gevangenis. Ondanks zijn twijfels bleef zijn geloof in God intact, wat hem overtuigde om zijn reis voort te zetten. Het meest gedenkwaardige moment kwam toen hij de Middellandse Zee overstak in een overvolle boot. Terwijl het water hen dreigde te verzwelgen, leidde Kit zijn metgezellen, van wie de meesten christenen uit hetzelfde Afrikaanse land waren, in een lied van hoop. Op wonderbaarlijke wijze bereikten ze Lampedusa in Italië. Vandaag bouwt Kit haar leven opnieuw op in België, in afwachting van papieren die haar toelaten om te werken. Gesterkt door zijn geloof koestert hij de gezegende dag van deze ontmoeting met paus Franciscus en bewaart hij deze intense vreugde in zijn hart om op een dag te delen met zijn toekomstige kinderen.