Wat huisvesting betreft, delen 4 non-profitorganisaties de site met de 52 wooneenheden: Les Petits Riens, Convivial, L'Ilôt en de katholieke kerk (het aartsbisdom Mechelen-Brussel is eigenaar van de gebouwen). Dankzij het AIS-systeem, zoals Alexis Picavet, directeur van Habitat et Rénovation, aangaf, hebben huurders toegang tot betaalbare huurprijzen (een flat van 80 m² met twee slaapkamers kost ongeveer €575, de helft van de lokale marktprijs). Dit geeft gezinnen met een laag inkomen toegang tot goed ontworpen, energie-efficiënte huizen die meer stabiliteit in hun leven bieden.
Bij de renovatie is een van de kenmerken van de oude kliniek bewaard gebleven: ruime gangen en brede open ruimten om vloeiende bewegingen binnen en tussen de drie grote gebouwen mogelijk te maken. Het concept van gedeelde, zelfbeheerde huisvesting is gebaseerd op de betrokkenheid van de bewoners bij het dagelijks beheer van de ruimtes en de collectieve besluitvorming.
Binnen dit stedelijke dorp, rond het centrale eiland van de binnenplaats die de kinderen hebben overgenomen, is er een gezellige leefruimte die openstaat voor de buurt. Hier zullen groepsactiviteiten worden georganiseerd, zoals gymnastieklessen die gepland zijn in de gemeenschapsruimte van 50 m². Het is de bedoeling dat de bewoners zelf het centrum gaan runnen. Het is de bedoeling dat de bewoners een volwaardige rol spelen in hun eigen huis en omgeving, terwijl er synergieën worden gecreëerd met bestaande structuren binnen het project en in de buurt of gemeente, zoals het OCMW.
Audrey, de uitbaatster van de toekomstige sociale wasserette "Plouf", is de belichaming van deze samenwerkingsdynamiek die op het punt staat te ontstaan. Op maandag en dinsdag zullen gezinnen kunnen deelnemen aan workshops co-constructie en internetsurfen om hun digitale autonomie te versterken. Dit is de tweede locatie voor deze non-profitorganisatie, die al gevestigd is in Evere.
Bovendien biedt de BAPA van Convivial cursussen Nederlands en Frans aan om nieuwkomers te helpen zich te integreren en burgers van heel Brussel te worden, dus ook van sommige bewoners, zoals Véronique Regout, de directrice van de site, uitlegt. De vereniging wil ook de toegang van haar leden tot door de COCOM (Gemeenschappelijke Gemeenschapscommissie van Brussel) gesubsidieerde vrijetijdsactiviteiten vergemakkelijken en interculturele ontmoetingen aanmoedigen. Er wordt ook actie ondernomen om de toegang tot werk te vergemakkelijken, met name via partnerschappen met Actiris, de Brusselse openbare dienst voor arbeidsbemiddeling. Sinds juni 2022 zijn deze cursussen verplicht voor nieuwkomers, met begeleiding gedurende 18 maanden: momenteel volgen alleen al in Anderlecht 1000 mensen deze cursus bij deze vereniging, die al in Vorst gevestigd was.