Wanneer op Stille Zaterdag de zon is ondergegaan, dan begint de Paaswake. De belangrijkste liturgische viering van het kerkelijke jaar.
Jezus bracht met zijn verrijzenis het licht in de duisternis van ons bestaan. Hij overwon de dood en ging ons voor in een eeuwig leven van geluk en liefde. De viering stond dan ook helemaal in het teken van het Licht. Ze begon op het voorplein van de kerk waar alle gelovigen een kaars ontstaken en vervolgens per processie het licht in de kerk binnen brachten. Er volgde een lofzang op de paaskaars en de eerste lezing uit het boek Genesis met Gods’ scheppingsverhaal van hemel en aarde als ode aan de schepping van het licht op de vierde dag.
Na de tweede lezing uit het boek Exodus met de vlucht van het Joodse volk uit Egypte, volgde de zegening met het gewijde water van de paaskaars van elke parochie. Deze symbolen van de levende Christus werden op het einde van de viering door een afgevaardigde van zijn parochie brandend achteraan de kerk gedragen.
Het was een vreugdevolle viering die door het koor van Poederlee en Wechelderzande op een meesterlijke wijze muzikaal werd ondersteund. Ze werd afgesloten met persoonlijke paaswensen van alle aanwezigen en het uitdelen van paaseitjes. Iedereen ging met een vreugdevol hart huiswaarts. Onze dank voor dit hoopvol en vreugdevol samenzijn gaat uit naar alle aanwezige parochianen, priesters, pastoraal werker, de misdienaars, het koor van Poederlee en Wechelderzande, de fotografen van dienst en de vele vrijwilligers die deze viering mogelijk maakten.
De gloed van de Paaskaars staat symbool voor de verrezen Jezus. Ze nodigt ons uit om zelf een licht te zijn voor iedereen rondom ons.