Paus moedigt jongeren aan om boel op stelten te zetten

Hij doet dat naar aanleiding van de 5de verjaardag van 'Christus vivit', de post-synodale exhortatie waarmee hij jonge christenen hoop wil geven.
28/03/2024 - 11:22
Paus Franciscus met enkele jongeren tijdens de Wereldjongerendagen van 2016 in Krakau, Polen
Paus Franciscus met enkele jongeren tijdens de Wereldjongerendagen van 2016 in Krakau, Polen ©Vatican Media

Paus Franciscus kan zich goed voorstellen dat jongeren zich ontmoedigd voelen in een wereld 'die wordt gekenmerkt door zoveel conflicten en zoveel lijden'. Met zijn boodschap van maandag 25 maart wil hij 'een bron van hernieuwde hoop' bieden. 

De paus verzekert jonge mensen dat 'Christus leeft en Hij wil dat jij leeft. Hij houdt van jullie met een oneindige liefde.'

Franciscus nodigt jonge katholieken uit om 'met Christus te wandelen als met een vriend, Hem in je leven te verwelkomen en Hem te laten delen in alle vreugde en hoop, de problemen en worstelingen van deze tijd en in je leven'. 

Vervolgens herinnert hij jonge mensen aan hun 'grote missie' die eruit bestaat ‘om voor iedereen te getuigen van de vreugde die voortkomt uit de vriendschap met Christus’. 

Laat dus je stem horen, zegt de paus enthousiast, en zet de boel op stelten. '¡Hagan lío!' noemen ze dat in het Spaans. 

'Christus vivit' was het resultaat van de Jongerensynode in 2018 die de weg bereidde voor de huidige Synode over synodaliteit

 

Download 'Christus vivit' in het Nederlands (pdf)

 

Bron: Vatican News (Engels)