Prof. Dr. Bernard Ars nieuwe voorzitter van de FIAMC

De Internationale Federatie van Katholieke Medische Verenigingen (FIAMC) heeft de Brusselse hoogleraar en dokter Bernard Ars verkozen tot voorzitter.
03/06/2018 - 12:29
De Brusselse hoogleraar en arts Bernard Ars is de nieuwe voorzitter van de Internationale Federatie van Katholieke Medische Verenigingen
De Brusselse hoogleraar en arts Bernard Ars is de nieuwe voorzitter van de Internationale Federatie van Katholieke Medische Verenigingen ©Belgische Artsenvereniging Sint-Lucas

Tijdens de Algemene Vergadering van de Internationale Federatie van Katholieke Medische Verenigingen (FIAMC), gehouden in Zagreb op 1 juni tijdens het 25ste FIAMC-congres, is prof. dr. Bernard Ars, M.D., Ph.D., benoemd tot president.

Dr. Bernard Ars uit Brussel volgt dr. John Lee uit Singapore op.

De nieuwe voorzitter heeft de hoofddoelen voor zijn vierjarige mandaat gepresenteerd: het innerlijke leven van de katholieke arts versterken, de christelijke visie van de mens verspreiden, en de compassie bevorderen die de katholieke arts moet ontwikkelen tegenover de persoon in de vitale en sociale onzekerheid, naar het voorbeeld van de Barmhartige Samaritaan.

Bron: Belgische Artsenvereniging Sint-Lucas

Meer info over de Belgische Artsenvereniging Sint-Lucas en de Internationale Federatie van Katholieke Medische Verenigingen.