Tienduizenden jongeren bijeen over Kerk en samenleving

Op uitnodiging van Communione e Liberazione denken duizenden jongeren, denken in Rimini na over hun bijdrage aan een betere samenleving.
20/08/2018 - 15:34

Zondag is in de Noord-Italiaanse havenstad Rimini de 39ste editie van de Jongerenbijeenkomst van Vriendschap tussen de Volkerenvan start gegaan. Thema is dit jaar: getuigen van naastenliefde. De ontmoeting, die jaarlijks door Comunione e Liberazione wordt georganiseerd en waaraan vooral jongeren uit Zuid-Europa deelnemen, is op de Wereldjongerendagen (WJD) na de drukst bijgewoonde internationale katholieke jongerenbijeenkomst. De openingsviering van zondagmorgen, die in aanwezigheid van staatssecretaris kardinaal Pietro Parolin door bisschop Francesco Lambiasi van Rimini werd opdragen, stond ook nadrukkelijk stil bij de slachtoffers van de recente catastrofe in Genua, waarvoor zaterdag een dag van nationale rouw werd gehouden.

Ernstige gesprekken, ontmoeting, bezinning en ontspanning zijn de hoofdingrediënten in Rimini
Ernstige gesprekken, ontmoeting, bezinning en ontspanning zijn de hoofdingrediënten in Rimini ©Comunione e liberazione

De beweging Comunione e Liberazione werd in de jaren 1960 opgericht door Don Luigi Giussani.

In een boodschap aan de jongeren in Rimini roept paus Franciscus hen op om niet toe te geven aan angst en onverschilligheid, en om bruggen te bouwen in plaats van muren. Nog tot vrijdag staan er 118 bijeenkomsten met 327 sprekers, 17 tentoonstellingen, 14 animatieprogramma’s en 31 sportevenementen op het programma.

Bron: SIR/Comunione e Liberazione

Lees meer over Communione e Liberazione en de jongerenbijeenkomst.