Het anker verwelkomde de culinaire fans van Broederlijk Delen.
We vertelden hoe het anker van de parochie plaatsen van hoop in de buurt bezocht.
De avond van de werkgroep Delen 9040-9050 was een van die plaatsen, want met z’n allen hoopten we dat het leven van iedereen beter zou worden, dat de wereld erop vooruit zou gaan.
We voelden ook die hoop, simpelweg door samen te zijn en ons steentje bij te dragen – we beleefden de kracht, de moed, de verbinding en de solidariteit die uit deze hoop voortvloeiden.
We luisterden naar de getuigenis van iemand uit Burkina Faso en van een bio-boer uit Gentbrugge. Daarna kon het koken beginnen – 5 recepten met eerlijke en lokale producten.
We delen graag het recept van de overheerlijke West-Afrikaanse stoofpot:
Nodig:
6 uien, 12 zoete aardappelen, 6 kippenfilets, 12 koffielepels ras el hanout, 3 kippenbouillonblokjes, 3 blikjes tomatenpuree, 6 tomaten, 12 eetlepels pindakaas, 12 eetlepels plantaardige olie, peper en zout
Bereiding:
1. Snij de ui in ringen. Schil de zoete aardappelen en snij in blokjes van 1,5 cm. Dep de kipfilet droog met keukenpapier en snij in blokjes. Meng de zoete aardappel, kip en ui in een mengkom. Voeg de ras el hanout toe en de helft van de plantaardige olie, meng goed door elkaar.
2. Verhit de rest van de olie in de grote pan en voeg het kippenmengsel toe, schep goed om en zet een deksel op de pan. Zet het vuur laag en laat 6 minuten stoven. Roer af en toe om.
3. Doe 900 milliliter water in een kookpotje en warm op. Meng er de aangegeven hoeveelheid kippenbouillon en tomatenpuree door. Meng goed. Voeg toe aan de pan met kip en laat nog 9 minuten verder sudderen, roer af en toe om.
4. Snij ondertussen de tomaat in blokjes. Voeg de pindakaas toe aan het stoofpotje, meng goed en laat nog 3 minuten meekoken. Kruid met peper en zout. Schep het stoofpotje in kommetjes en strooi er blokjes tomaat over.
Smakelijk!