Gebedsintentie Paus september 2017: parochie, bron van vreugde | Kerknet
Overslaan en naar de inhoud gaan

Recent bezocht

Bekijk je recent bezochte microsites, auteurs en thema's
kerknet
  • Hulp
  • Startpagina portaal
  • Mijn parochie
  • Aanmelden of registreren
Menu
  • Startpagina
  • Kerk
  • Vieringen
  • Shop
  • Zoeken
Gebedsnetwerk van de Paus

Gebedsnetwerk van de Paus

  • Startpagina
  • Contacten
  • Zoeken
  • Meer
    • Zoeken
    • Wie wij zijn Dagelijkse toewijding (gebed) De weg van het Hart Jezuïeten Bidden Onderweg (dagelijke podcast) Gewijde Ruimte (dagelijke bijbelse meditatie) Ignatiaans bidden (digitale retraites) Verder Kijken (video's) Maandelijkse radio-uitzending over intentie met N. Sintobin sj

Gebedsintentie Paus september 2017: parochie, bron van vreugde

Paus Franciscus

Paus Franciscus

icon-icon-video
Gepubliceerd op maandag 4 september 2017 - 9:00
Afdrukken
In zijn gebedsvideo voor september drukt paus Franciscus je op het hart om je de vreugde van het evangeliseren niet te laten afpakken.
Voor het correct weergeven van deze inhoud dien je (sociale) content cookies te aanvaarden.

Gebedsintentie van paus Franciscus voor september 2017

Dat onze parochies, bezield met een missionaire geest, plaatsen mogen zijn waar het geloof wordt doorgegeven en de liefde zichtbaar geleefd wordt.

Paus Franciscus: De parochies moeten in contact staan met de gezinnen, de mensen in het algemeen, het alledaagse leven. Zij moeten zijn als huizen waarvan de deur altijd openstaat om naar anderen toe te gaan. En het is belangrijk dat dit naar buiten gaan gepaard gaat met een duidelijk geloofsaanbod.

Het gaat erom de deuren te openen en toe te laten dat Jezus naar buiten komt met alle vreugde van zijn boodschap. Daarom, laten we ons de vreugde van de evangelisatie niet afpakken! Alsjeblieft, laten we niet toestaan dat de vreugde van het evangeliseren ons afgepakt wordt.

Laten we bidden voor onze parochies – dat zij, bezield met een missionaire geest, plaatsen mogen zijn waar het geloof wordt doorgegeven en de liefde zichtbaar geleefd wordt.

 

Overweging bij deze intentie van pater Ludwig Van Heucken sj

De samenleving lijkt tegenwoordig wel op een gebroken bijenkorf waarvan de diertjes in alle richtingen zijn uitgezwermd. Uit paniek? Uit protest? Avonturisme? Interesse? Vrijheidsdrang? Men heeft er bij ons in elk geval de middelen en mogelijkheden toe. Ons gemeenschapsleven ‘onder de kerktoren’ van een halve eeuw terug lijkt nu welhaast onherroepelijk uit elkaar gerukt.

Bidt de paus voor de parochies uit nostalgie naar moeders bijenkorf? Er was daar minstens warmte, orde, veilige hoop, oeroude wijsheid, en hechte vriendschap. Maar de paus denkt niet aan een getto met verenigingsvlaggen of uniformen. Hij beseft wel dat de dienst aan god en de naaste slechts gestalte krijgen in een feitelijke gemeenschap, op een zichtbare plaats. Daadwerkelijk dus en niet in de ‘cloud’.

En ook niet in een besloten bastion van gelijkgezinden die vanop de schansen overal speuren naar onraad. De paus bidt voor een open gemeenschap midden in de wereld. Verwelkomend en uitgaand. Erop vertrouwend dat Gods liefde overal onweerstaanbaar aan het werk is.

We bidden met de paus voor trouwe christelijke gemeenschappen, overal ter wereld en op de plaats waar ik sta. Dat ze, midden in verwarde verstrooiing en onvrede, zout en gist mogen zijn. Dat ze het licht voor de wereld mogen zijn. 

Gepubliceerd door

Gebedsnetwerk van de Paus

Meer

Spiritualiteit
Video

Deel dit artikel

Deel op Facebook
Deel op Twitter
Deel via e-mail

Lees meer

Godly Play ruimte en kasten in Luisterend Oord © Luisterend Oord
readmore

Prachtige romaanse kerk herbergt een nieuwe Godly Play ruimte

icon-icon-artikel
Marialiederen herbewerkt © Pixabay
readmore

Koor&Stem & CCV herwerken Marialiederen voor mensen met dementie

icon-icon-artikel
Godly Play verbindt mensen met God en met elkaar © Hilde Pex
readmore

Hoe Godly Play een catechetische weg is om de oecumene te beleven

icon-icon-artikel

Recent bezocht

Bekijk je recent bezochte microsites, auteurs en thema's
© 2025 Kerk en Media vzw
Vacatures
Contact
Voorwaarden
YouTube
Twitter
Facebook