Dit gevelbeeld werd hier op de hoek van geplaatst in 1872. Toen kocht de katholieke industrieel en senator Jean Auguste Casier de Hemptinne dit gebouw, dat toen gekend was als het Hôtel Vanden Meersche. De zusters van de kindsheid Jesu namen er hun intrek, in 1892 werden zij er de eigenaars van. Oorspronkelijk vestigden de religieuzen hier een gesticht voor ooglijders; in de twintigste eeuw was het een rusthuis. In 2006 verlieten de laatste zusters dit gebouw, dat jarenlang hun moederklooster was en gingen in het huidige moederklooster in Oostakker wonen. Het complex werd verkocht aan Michel Moortgat, CEO van brouwerij Duvel Moortgat.
Het beeld stelt Onze-Lieve-Vrouw voor met het kind Jezus in de armen. Jezus maakt met zijn rechterhand een zegenend gebaar en houdt in zijn linkerhand een rijksappel vast, het symbool van de wereld. Hij wordt dus voorgesteld als verlosser van de wereld of Salvator Mundi.
Het beeld kan vandaag wel een opknapbeurt gebruiken. Het werd er wellicht in 1872 door de zusters geplaatst, maar het is mogelijk dat er al vroeger in deze nis een Mariabeeld stond. Er zouden oorspronkelijk twee zeskantige kandelaars gehangen hebben, vandaag zijn daarvan enkel de armaturen bewaard. Ze verwijzen naar de traditie van het “zaterdags lichtje”.
Het was een aloude gewoonte om op zaterdag – aan de vooravond van de zondag dus - twee kaarsjes te branden één aan elke kant van een Mariabeeldje. In de negentiende eeuw werden dat twee gaslantaarntjes, later kwam de elektrische verlichting en de LED. Daarom zie je vaak twee lantaarntjes naast een Mariabeeld of kapelletje aan een gevel.
Het gebouw kende een lange geschiedenis is een beschermd monument sedert 10 juli 1987.