Ajuinen pellen en snipperen. Het wil je ogen wel eens doen tranen, weet bisschop Johan Bonny, ongetwijfeld uit ervaring, want hij staat graag achter het fornuis. Zijn vraag doet Ani uit Costa Rica uitbundig lachen. Ze heeft het dan ook erg naar haar zin als stagiaire in de keuken van het sociale restaurant Samenloop. Want “werk is zoveel meer dan een inkomen”, beseft de bisschop die het project eind maart bezocht. “Een job brengt structuur in je leven, waardigheid en respect. Het breidt je netwerk uit en geeft je een toekomst.” De cursisten bereiden traditionele recepten uit hun thuisland of die van moeder op kind werden doorgegeven. GATAM vzw vond topchefs uit Antwerpen bereid om zich achtereenvolgens voor een drietal maanden te engageren om een gastronomisch menu uit te denken met die culinaire herinneringen en er een eigen lokale twist aan te geven, met respect voor de oorspronkelijke smaak. Loopt het water je al in de mond. Je kan er lunchen en dineren. Info en reserveren op www.samenloop.be.
Lees meer in ‘Relevant’, het magazine van het bisdom Antwerpen.
Abonneren kan via abonnementen.relevant@otheo.be.
Info op www.relevant-bisdomantwerpen.be. Een abonnement kost 45 euro. Met een steunabonnement van 75 euro steek je ons een hart onder de riem.
Een los nummer kost 15 euro. Info op 03 210 08 30.