Als een volleerde chef-kok snijdt mgr. Johan Bonny sinaasappelen in julienne, om er een soort confituur van te maken. “Het is marmelade van Sevilla-sinaasappelen”, legt hij uit. “Dat zijn bittere sinaasappelen die enkel in januari en februari verkrijgbaar zijn. In Engeland beschouwt men het als een heuse delicatesse.” De bisschop kwam op het idee om marmelade te maken als alternatief voor de traditionele Koffiestop van Broederlijk Delen, die dit jaar niet kan doorgaan wegens corona. “Ik neem me voor om elke week van de vasten enkele potjes marmelade te bereiden die ik in de personeelsrefter van het bisschopshuis plaats. Wie wil, kan er eentje meenemen en anoniem een vrije bijdrage in een doos steken, die ik dan aan Broederlijk Delen zal overmaken.” En als kenner van lekkernijen – of is het een ‘verkoopargument’ voor de goede zaak? – geeft hij nog mee: “Deze confituur is heerlijk op een geroosterde boterham, een pannenkoek, bij een bolletje ijs en zelfs bij een stukje vlees!”