Pindanootjes worden ook geteeld in Zuid-Soedan. Vandaar deze suggestie voor een cake met accentje uit Zuid-Soedan.
Maak het beslag van een klassieke cake, dus: 250 gr zelfrijzende bloem, 200 gr suiker, 200 gr margarine, 4 eieren
Klop eieren en suiker tot een luchtige massa en voeg nadien de margarine in kleine blokjes al roerend toe. Roer tot een egale massa en meng er dan de gezeefde bloem onder tot een mooi deeg.
Smelt ondertussen 200 gr chocolade.
Hak 100 gr geroosterde pinda’s fijn (als je enkel gezouten pinda’s hebt, spoel ze dan eerst goed af en laat ze drogen).
Meng de fijngehakte pinda’s onder de chocolade. Roer dit mengsel onder het cakebeslag.
Beboter een cakevorm (of leg er bakpapier in), bestrooi eventueel met wat bloem of fijne havermout, zo komt het deeg na het bakken gemakkelijk uit de vorm.
Doe het deeg in de bakvorm.
Bak in de oven op 180 graden gedurende 35 à 40 minuten. Prik even met een vork in de cake om te zien of deze goed doorbakken is.
Doe de cake uit de vorm en laat afkoelen op een rooster.
Smakelijk!