Bond zonder Naam verbreekt eenzaamheid met belcirkels

Oewist-belcirkels waarin je zelf één persoon wekelijks belt én ook gebeld wordt, vormen een tegengewicht voor vereenzaming in coronatijden.
13/04/2020 - 15:09
Belcirkels
Belcirkels ©BZN

Zolang de lockdown blijft duren, zijn veel mensen afgesloten van sociaal contact. Maar die quarantaine dreigt volgens Bond zonder Naam ook te leiden tot vereenzaming en zelfs tot ernstige psychische problemen. Met een nieuw initiatief wil Bond zonder Naam mensen die dreigen te vereenzamen steun bieden.  

Oewist-belcirkels is een belrondje verspreid over de week, waarin telkens 7 burgers met elkaar verbinding maken. De Oewist-belcirkels willen vereenzaming doorbreken door de verbinding tussen burgers te versterken. Omdat een luisterend oor wonderen kan doen, zegt Anniek Gavriilakis, directeur Bond zonder Naam. Het initiatief richt zich tot mensen van verschillende leeftijden en verschillende achtergronden, die allemaal verbonden zijn door de afzondering.

Anniek Gavriilakis: Elke schakel in de belcirkel is belangrijk. De cirkel is maar rond als elke deelnemer verbinding maakt met de volgende persoon. Elke belcirkel wordt geleid door een vrijwilliger van Bond zonder Naam. Op die manier wil Bond zonder Naam deelnemers een omgeving bieden waarin ze zich veilig mogen voelen, waarin ze gehoord worden, en waarin ze de mogelijkheid hebben om blijvende contacten te creëren met andere deelnemers. 

Registreer u als vrijwilliger of als deelnemer aan de Oewist-belcirkels.

Bron: BZN