Drie internationale bedevaarten in Fátima

Het Portugese bedevaartsoord Fátima wil drie grote bedevaarten organiseren in mei, augustus en oktober
18/04/2021 - 12:00
Kardinaal Jean-Claude Hollerich
Kardinaal Jean-Claude Hollerich ©Aartsbisdom Luxemburg

Het heiligdom van Onze-Lieve Vrouw van Fatima in Portrugal (momenteel een van de weinige oranje zones in Europa) heeft deze week op zijn website bekendgemaakt dat de belangrijkste bedevaarten van 2021 door kardinalen zullen worden geleid. Het zijn de kardinalen Tolentino Calaça de Mendonça, archivaris en bibliothecaris van de Pauselijke ArchievenJean-Claude Hollerich, aartsbisschop van Luxemburg en voorzitter van de Commissie van Bisschoppenconferenties van de EU (COMECE) en Sérgio da Rocha, aartsbisschop van aartsbisschop van São Salvador da Bahia (Brazilië). De drie internationale bedevaarten in Fátima vinden plaats in mei, augustus en oktober. Thema van de bedevaarten is het thema van het pastorale jaar: Loof de Heer die de zwakken opwekt.

De Portugese kardinaal José Tolentino Calaça de Mendonça leidt in mei de bedevaart voor de herdenking van de eerste verschijning van Maria in Fátima op 13 mei 1917. Het is de eerste keer dat de Portugees, die op 5 oktober 2019 tot kardinaal werd verheven, sinds zijn kardinaalscreatie een bedevaart in Fátima zal leiden.

Dat ook de Luxemburgse kardinaal en COMECE-voorzitter Hollerich een bedevaart zal leiden is te danken aan zijn bijzondere band met de Portugese geloofsgemeenschap. Hij leidt de bedevaart van augustus ter herdenking van de vierde verschijning van Onze-Lieve-Vrouw aan drie herderskinderen. Deze bedevaart worden de bedevaart van de migranten genoemd. De drie bedevaarten zullen ook in het teken staan van de voorbereiding van de Wereldjongerendagen (WJD), die in 2023 in Lissabon zal plaatsvinden.

Bron: Vaticannews.va