Evangelische sekte botst met politie in Rio

De Pinkstergeneratie van Jezus Christus uit Rio de Janeiro spoorde eerder al aan tot haat tegen moslims en Afro-Amerikanen.

29/04/2018 - 09:00
Het beeld van Christus de Verlosser in Rio
Het beeld van Christus de Verlosser in Rio ©Cristo Redentor

In het politiekantoor van Copacabana, de bekende wijk aan het strand in Rio de Janeiro, zijn twaalf gewonden gevallen bij gevechten tussen de politie en aanhangers van Pinkstergeneratie van Jezus Christus, een evangelische pinkstergroep met zo’n 200 aanhangers die gelooft dat Jezus Christus in 2070 zal terugkeren. De groep heeft vooral aanhangers in een sloppenwijk in het centrum van Rio de Janeiro.

Het incident vond plaats nadat de politie van Rio verschillende leden van de groep had aangehouden, omdat zij op verschillende plaatsen in de stad, onder meer het park van Copocabana, graffiti hadden aangebracht met de boodschap: Bijbel Ja - Grondwet Neen - Jezus komt terug in 2070.

De sektarische pinkstergemeente kwam eerder al in opspraak wegens aansporing tot haat. In augustus voerden leden actie tegen de islam en werden moslims als moordenaars, pedofielen en terroristen bestempeld. Toen werd Tupirani da Hora Lores, die de gemmeente in 1999 heeft gesticht, veroordeeld voor religieuze onverdraagzaamheid. Ook in 2009 werden al eens denigrerende video’s over moslims en spiritisme verspreid en in 2012 werd de stichter veroordeeld nadat hij priesters van Afro-Braziliaanse religies als homo's had bestempeld.  

Bron: www.katholisch.de