Godsdienstvrijheid gaat achteruit in Cuba

Christian Solidarity Worldwide (CSW) roept de internationale gemeenschap op tot aandacht voor de schendingen van de mensenrechten in Cuba.
13/02/2023 - 16:26
De kathedraal van Havana
De kathedraal van Havana ©Wikipedia

Volgens een nieuw rapport van Christian Solidarity Worldwide (CSW) is  de godsdienstvrijheid op Cuba opnieuw stevig erop achteruitgegaan. Tussen 2021 en 2022 is het aantal schendingen van de godsdienstvrijheid er meer dan verdubbeld. Het rapport heeft in 2022 in totaal 657 schendingen van de godsdienstvrijheid geregistreerd. 

Dat is een verbluffende stijging in vergelijking met een jaar eerder. Toen werden 272 gevallen gerapporteerd. En dat terwijl er sinds het harde optreden van de regering tegen de volksprotesten in juli 2021 vele mensen vanwege aanhoudende bedreigingen en intimidatie het land moesten verlaten. Daardoor ligt het werkelijke cijfer dus allicht nog een pak hoger, vermoedt CSW, dat de godsdienstvrijheid en mensenrechten wereldwijd monitort.

CSW doet een beroep op regeringen wereldwijd, en vooral op Cuba's vrienden en buren in Latijns-Amerika, om hun bezorgdheid te uiten over de aanhoudende schendingen van de godsdienstvrijheid en andere mensenrechten. 

Bron: Church Times/CSW