IJD Jongerenpastoraal Vlaanderen trekt mee de lijn tegen pesten

In de Week tegen Pesten organiseert IJD Jongerenpastoraal Vlaanderen een jongerenontmoeting in de Brusselse Sint-Michiels- en Sint-Goedelekathedraal.
07/02/2023 - 14:50
Ook IJD Jongerenpastoraal is tegen pesten
Ook IJD Jongerenpastoraal is tegen pesten ©Stip-it 2023

Op vrijdag 10 februari 2023 start de Vlaamse Week tegen Pesten. Het Vlaamse Netwerk Kies Kleur tegen Pesten, Ketnet en de radiozenders MNM en Radio2 lanceerden eind januari STIP IT 2023 om heel Vlaanderen te mobiliseren om de lijn te trekken tegen pesten. Met vier eenvoudige stippen die iedereen op zijn hand kan zetten en door elkaar die gestipte hand te reiken, laten jongeren zien dat ze allemaal tegen pesten zijn.

Ontmoeting

Ook wij willen slachtoffers van pestgedrag nabij zijn en pesters een halt toeroepen in gezamenlijke ontmoeting en gebed, zegt IJD Jongerenpastoraal Vlaanderen. Daarom nodigen we jongeren, ouderen, jeugdbewegingen, families, scholen, groepen ...  uit om elkaar op woensdag 15 februari om 18.00 uur in de Sint-Michiels- en Sint-Goedelekathedraal in Brussel te ontmoeten in gebed en met getuigenissen. We willen met zoveel mogelijk samenkomen, zodat we als gemeenschap bemoedigend bij elkaar kunnen zijn en een krachtig signaal kunnen geven dat pesten moet ophouden. Na het ontmoetingsmoment worden STIP IT-opnaaiers uitgedeeld. We vragen onze jongeren om zoveel mogelijk mensen uit hun omgeving uit te nodigen en het evenement op sociale media te delen

Stiltemoment

IJD Jongerenpastoraal Vlaanderen roept iedereen in Vlaanderen op om op donderdag 16 februari om 13.30 uur om op school, op de werkplaats ... een stiltemoment tegen pesten te houden. IJD zorgt voor een gebed om tijdens het stiltemoment te bidden dat later deze week online en op haar socialemediakanalen.

Video

Kom samen met je groep, je klas, je vrienden, je familie ... en zet vier stippen op je hand!, klinkt het bij IJD. Ga naast elkaar op één lijn staan en reik elkaar die gestipte hand. Zo maak je een stippenlijn tegen pesten! Maak een video van die stippenlijn, tag IJD in je video, en verspreid die via sociale media met als onderschrift: 'Wij trekken de lijn tegen pesten' en #stipit, #ijd, en #hiertrekkenwijdelijntegenpesten. Post je video ook op de STIP-IT-website. 

Trek met ons de lijn tegen pesten, want pesten is niet oké! IJD Jongerenpastoraal Vlaanderen