Interreligieus carnaval in Düsseldorf

In de carnavalstoet in Düsseldorf zullen straks ook verschillende religieuze gemeenschappen zichtbaar aanwezig zijn.
18/11/2018 - 11:00
Aalst Carnaval 2018
Aalst Carnaval 2018 ©Philippe Keulemans

Tegen de achtergrond van het toenemende antisemitisme en de groeiende vreemdelingenhaat in Duitsland willen Joden, katholieken, protestanten en moslims uit de stad Düsseldorf begin volgend jaar samen een krachtig signaal geven door de hoogdag van het carnaval, Rosenmontag (carnavalsmaandag), nadrukkelijk samen te vieren.  Vier maanden geleden werd in de stad nog een jongere die een keppeltje droeg door een bende aangevallen.

Wij gaan de carnavalsoptocht van 4 maart 2019 in Düsseldorf heel zichtbaar samen vieren, kondigt Michael N. Szentei-Heise namens de Joodse gemeenschap aan.  Vorig jaar al reed voor de eerste keer een praalwagen van de Joodse gemeenschap in Düsseldorf mee in de Rosenmontagszug (carnavalsparade).  

Elk jaar nemen honderden carnavalsgroepen en meer dan een half miljoen toeschouwers deel aan de carnavalsoptocht in Düsseldorf, een van de grootste en oudste van Duitsland. De oudste, belangrijkste en drukst bijgewoonde carnavalstoet van Duitsland vindt traditiegetrouw plaats in Keulen.

Bron: EKD/Domradio