Luc Van Haute is nieuwe directeur bij Oxfam-Wereldwinkels

Luc Van Haute, voormalig directeur van de Stichting tegen Kanker, wordt de nieuwe algemeen directeur Oxfam-Wereldwinkels.
02/05/2017 - 17:09
Luc Van Haute
Luc Van Haute ©Twitter/Oxfam-Wereldwinkels

Op 2 mei is Luc Van Haute (58) aan het personeel en de vrijwilligers van Oxfam-Wereldwinkels/Fair Trade voorgesteld als nieuwe algemeen directeur. Oxfam-Wereldwinkels stond aan de wieg van de verkoop van producten uit eerlijke handel in België en vervult een pioniersrol. Zo heeft ze fair trade op de kaart en op de politieke agenda gezet.

Ondertussen zit de verkoop van fairtradeproducten in de lift, maar de handelsregels zijn voor het Zuiden nog steeds niet eerlijk te noemen. We moeten dit absoluut op de agenda houden. De wereldwinkels doen meer dan alleen producten verkopen, zegt directeur Van Haute.

Luc Van Haute stond van 2009 tot de zomer van 2016 aan het hoofd van Stichting Tegen Kanker, net als Oxfam-Wereldwinkels/Fair Trade een organisatie met een mix van professionele krachten en vrijwilligers. Voordien was hij commercieel directeur bij Sanoma Media, na vijftien jaar in de communicatie en marketing.

Bron: Oxfam-Wereldwinkels