Paus Franciscus ontmoet broeders van christelijke scholen

Paus Franciscus vraagt dat katholieke scholen niet alleen in theorie 'christelijk' zouden zijn.
24/05/2022 - 10:00
Broeders van de Christelijke Scholen bij paus Franciscus
Broeders van de Christelijke Scholen bij paus Franciscus ©Vatican Media

Naar aanleiding van het 46ste algemeen kapittel van de congregatie van de Broeders van de Christelijke Scholenin Rome heeft paus Franciscus het belang en de meerwaarde benadrukt van het christelijke opvoedingsproject. Hij vraagt dat katholieke scholen niet slechts in naam christelijk zouden zijn. 

Door Christus te volgen en door met Hem op stap te gaan, verandert ons leven en kunnen wij op onze beurt zuurdesem, zout en licht worden, drukte de paus de broeders van de christelijke scholen, een onderwijscongregatie die scholen heeft in alle delen van de wereld, op het hart. De broeders van de congregatie leven in gemeenschap en leggen geloften af van armoede, kuisheid, gehoorzaamheid en dienstbaarheid aan de armen door middel van onderwijs. Paus Franciscus bracht hulde aan hun inzet voor de evangelisatie en om de wereld te laten groeien in overeenstemming met Christus. Door de omzetting van al die engagementen in de praktijk zijn de scholen van de broedercongregatie volgens de paus ook niet louter christelijk bij naam. 

Het Instituut van de Broeders van de Christelijke Scholen werd in de 17de eeuw in Frankrijk gesticht door Jean-Baptiste de La Salle. Het is de grootste congregatie van broeders die zich inzetten voor het katholieke onderwijs. De broeders beheren scholen in meer dan honderd landen wereldwijd.

Bron: I.Media/Vaticannews.va