Paus ontmoet daklozen in Dublin

Paus Franciscus komt op 25 augustus aan in het Croke Park in Dublin aan om er deel te nemen aan het negende Katholieke Wereldgezinscongres.
18/05/2018 - 11:21
Paus Franciscus groet de gelovigen in Alessano
Paus Franciscus groet de gelovigen in Alessano ©Vaticaan Media

Op het programma van het bezoek van paus Franciscus deze zomer aan Dublin staat ook een ontmoeting met daklozen. Op uitnodiging van de kapucijnen gaat de paus langs in een centrum voor daklozen in de Ierse hoofdstad. Aanleiding voor de pauselijke reis naar Ierland is de 9de editie van het Katholieke Wereldgezinscongres, waaraan hij op 25 en 26 augustus deelneemt.

De kapucijn Kevin Crowley bevestigde het bezoek van de paus aan het daklozencentrum en noemde het een grote eer en voorrecht. Wij hopen ook dat dit kan bijdragen tot een betere huisvesting voor arme gezinnen, die nog veel te vaak een beroep moeten doen op opvangcentra en andere tijdelijke oplossingen. Crowley citeerde een recent rapport van de daklozenorganisatie Focus Ireland waaruit blijkt dat in Ierland 9.500 mensen, waarvan 1.720 gezinnen met 3.500 kinderen, geen vaste verblijfplaats hebben.

Bron: Kathpress.at