Paus roept in vastenbrief op om egoïsme te overwinnen

Franciscus moedigt gelovigen aan om zich tegen logica van 'alles-en-onmiddellijk' en 'altijd meer' te verzetten.
27/02/2019 - 17:43
De vastenbrief roept op tot gebed en bekering
De vastenbrief roept op tot gebed en bekering ©Vatican Media

Paus Franciscus roept in zijn vastenbrief op om de veertigdagentijd niet ongemerkt te laten voorbijgaan. De veertigdagentijd nodigt uit tot bescheidenheid en meer medemenselijkheid, aldus de paus. Laten wij onze ogen op Jezus en op Pasen richten, laten wij de naaste zijn van onze broeders en zusters met wie wij onze geestelijke en materiële goederen delen.

De veertigdagentijd nodigt uit tot bekering, rust en vergiffenis, maar ook om te vasten, te bidden en om aalmoezen te geven, zegt de paus.

De vastenbrief kreeg als thema De schepping verlangt vurig naar de openbaring van de kinderen van God (Rom 8,19). Franciscus waarschuwt voor de bekoring om zich als Heer en Meester van de Schepping te beschouwen en om de schepping louter voor eigen profijt te benutten, en niet voor het doel dat God beoogt.

Laten we naast onze broeders en zusters in nood staan, ​​en onze geestelijke en materiële goederen met hen delen, schrijft Franciscus, die nog benadrukt dat de periode tussen Aswoensdag 6 maart en Pasen een tijd moet zijn om de overwinning van Christus op zonde en dood te verwelkomen. Het is ook een tijd om de vreugde van Gods plan voor de schepping en voor ieder van ons opnieuw te ontdekken, namelijk om van onze broeders en zusters en de hele wereld te houden.

Bron: VIS/Kathpress.at

Lees de boodschap van paus Franciscus voor de veertigdagentijd in het Nederlands.