Prins Laurent ‘erg geïnteresseerd’ in geschiedenis christendom

Prins Laurent hecht ook groot belang aan caritatief werk, bleek in het Canvas-programma ‘De Afspraak’.
21/04/2023 - 10:41
Prins Laurent van België
Prins Laurent van België ©Wikimedia

Prins Laurent heeft niet alleen een grote passie voor natuur en natuurbehoud, maar doorheen de jaren groeide ook een oprechte belangstelling voor de geschiedenis van het christendom. Volgens Werner-Édouard de Saeger van Nattenhaesdonck, een goede vriend van de prins, leest hij ook af en toe werken over mystiek. Met Pasen woonde hij samen met zijn ouders, zijn echtgenote Claire en zijn kinderen op het Sint-Pietersplein in Rome de urbi et orbizegen van paus Franciscus bij. Hij heeft echter geen banden met de charismatische beweging, die onder koning Boudewijn sterk vertegenwoordigd was aan het Hof. 

Werner-Édouard de Saeger van Nattenhaesdonck vertelde in De Afspraak:

De prins heeft een spirituele diepgang, al is dat minder geweten.

Hij heeft een sterke interesse voor de geschiedenis van het christendom en de middeleeuwse mystiek. Hij leest daarover en praat daar ook graag over. Hij heeft natuurlijk al vele watertjes doorzwommen. Hij heeft geproefd van verschillende milieus, obediënties en overtuigingen. Maar uiteindelijk heeft hij zijn weg gevonden.

Aan de abdijschool van Zevenkerken, waar hij een tijdlang school liep, hield hij minder gelukkige herinneringen over. Hij kende nauwelijks Nederlands, liep er in de schaduw van zijn oudere broer Filip, die nu koning is, raakte achterop en werd gepest. 

Bron: De Afspraak/VRT

De documentaire Laurent: Prins op overschot is elke woensdag rond 21.20 uur te zien op Canvas en op Eén vanaf zondag 23 april omstreeks 22.40 uur. De 4-delige documentaire is ook te zien op VRT MAX