Terreurdreiging treft viering van Goede Week en Pasen in Rome

Het aantal bedevaarders en toeristen voor de Goede Week en Pasen daalde met 4 procent, vooral omwille van angst voor mogelijke terreuraanslagen.
21/03/2016 - 14:47

Volgens de Toeristische Vereniging van de Regio Lazio en de hoofdstad Rome is het aantal pelgrims en toeristen voor de viering van de Goede Week en Pasen in Rome met 4 procent gedaald. Voor de eucharistieviering op Palmzondag gisteren met de paus op het Sint-Pietersplein in Rome waren er 60.000 pelgrims aanwezig. Dat zijn er ruim 10 à 20.000 minder dan de vorige jaren. De vereniging twijfelt er niet aan dat die daling het gevolg is van de angst voor de terreur.

De daling valt op omdat het aantal bezoekers van Rome vorig jaar met 4 à 5 procent was gestegen, zegt voorzitter Giancarlo Mulas. Vooral Italianen, maar in mindere mate ook Amerikanen en vooral Japanners (waarvan het aantal bezoekers met 6,6 % is gedaald) laten Rome sneller links liggen. Anderzijds wordt wel een stijging genoteerd van het aantal toeristen uit China en India.

De politie en het stadsbestuur van Rome kondigden eerder al aan dat er extra strenge veiligheidsmaatregelen van kracht zijn voor de vieringen van de Goede Week en Pasen. Verantwoordelijken van het Vaticaan verwachten voor komend paasweekend 150.000 bedevaarders en bezoekers.

Bron: Kathpress.at/Radio Vaticana (Duitstalig)

© SIR