De Goede Week startte traditioneel op de zondag vóór Pasen toen de palmwijding en -uitreiking plaatsvond.
De viering van Witte Donderdag om 19.30 uur was een viering voor de drie pastorale zones Boutersem, Bierbeek en Oud-Heverlee. Deze viering - die door ruim 200 aanwezigen werd bijgewoond - vond dit jaar plaats in de Sint-Hilariuskerk in Bierbeek. Er geschiedde geen voetwassing, doch er kwamen twee belangrijke thema’s aan bod: de dienstbaarheid der Christenen en de instelling van de eucharistie.
Na de viering volgde nog een tijd van aanbidding, zoals Jezus zijn leerlingen uitnodigde om met Hem te waken in de Hof van Olijven.
Op Stille Zaterdag was er een paaswake in Haasrode. De paaswake is een christelijke liturgie die begint bij zonsondergang van paaszaterdag. Herdacht wordt dat Jezus in deze nacht opstaat. De paaswake is het feest van het licht, het feest van het water en het feest van de vreugde om Jezus' verrijzenis.
In de late avond werd het licht, als teken voor Christus, feestelijk binnengedragen in de kerk van Haasrode en bejubeld. Dit staat symbool voor de opstanding. De viering is in de katholieke traditie een viering waarin een groot aantal symbolen met elkaar gecombineerd worden.
Bij het begin van de viering was er geen licht in de kerkruimte. Daarna werd het vuur aan de paaskaars ontstoken. Licht is een duidelijk teken voor "iets nieuws beginnen". Licht brengt ordening in de chaos. Licht als symbool voor Christus: licht op de levensweg.
Nadien staken de talrijke aanwezigen hun kaars aan met het vuur van die paaskaars. Dit laatste kon direct of indirect, men geeft het licht aan elkaar door. Als symbool voor Christus ook: het geloof, het evangelie, en de Blijde Boodschap verspreiden.
Het eerste hoofdstuk van het boek Genesis werd gelezen, het verhaal van de schepping, met zijn herhaalde "En God zag dat het goed was". Na de symboliek van het nieuwe vuur, benadrukt dit verhaal nogmaals de ordening die door God gebracht wordt. De evangelielezing verhaalt over de nieuwe morgen en het lege graf: "Waarom zoek je levende onder de doden?"
ZEH Martin Moors blies over het water, en doopte de nieuwe paaskaars drie maal in water. In de kaars werden vijf nagels in kruisvorm gestoken; zij verbeeldden de vijf wonden van Jezus in handen, voeten en hart.
Vervolgens werd de eucharistie gevierd.