De Didachè Onderwijs van 11 januari 2022 zal niet meer fysiek plaatsvinden te Leuven, maar zal online doorgaan wegens de stijgende coronacijfers en verstrengde maatregelen. Meer informatie over dit evenement zal u in de komende dagen hier terug kunnen vinden: https://www.kuleuven.be/thomas/page/didache-onderwijs-2022-buso/. Alle ingeschreven deelnemers zullen worden gecontacteerd.
Het vak r.-k. godsdienst wil alle leerlingen ondersteunen in hun levensbeschouwelijke groei. Maar hoe kan dit in de specifieke context van het buitengewoon secundair onderwijs?
Tijdens de studiedag ‘Buitengewoon gewoon – Gewoon buitengewoon’ wordt het geactualiseerde leerplan r.-k. godsdienst voor het buitengewoon secundair onderwijs, opleidingsvormen 2 en 3, voorgesteld en toegelicht.
Het belooft een feestelijk gebeuren te worden dat leraren voor deze specifieke doelgroep wil versterken en enthousiasmeren over de inhoud en betekenis van ons vak.
Er is ruimte voor verdieping in het leerplan, aandacht voor de (digitale) ondersteuning van leraren en voldoende kans tot ontmoeting met collega’s.
Praktisch
Datum
Locatie
Inschrijving
- Inschrijvingsgeld: 50 euro (het inschrijvingsgeld omvat ook deelname aan de broodjesmaaltijd). Gratis voor studenten en personeel KU Leuven (zonder broodjesmaaltijd), 47 euro als lid van Katechetika Plus (voorheen Theologisch Forum).
Voor wie?
- De studiedag richt zich tot leraren die het vak godsdienst geven in het buitengewoon onderwijs, directeurs buitengewoon onderwijs, inspecteurs-adviseurs van de levensbeschouwelijke vakken, pedagogisch begeleiders, studenten in professionele en academische lerarenopleidingen en iedereen die betrokken is bij de opvoeding van ‘buiten-gewone’ jongeren.
Programma
- 09u00 Inschrijvingen en koffie
- 10u00 Welkom door Didier Pollefeyt (KU Leuven)
- Intermezzo 1
- 10u05 Groeien in menselijkheid. Buiten-gewone lezing van de parabel van de talenten door Talitha Cooreman-Guittin (Université Catholique de Lille)
- Intermezzo 2
- 10u50 Koffiepauze
- 11u05 Actualisatie van het leerplan rooms-katholieke godsdienst voor het buitengewoon onderwijs OV 2 - OV 3: waarom en hoe? door Jürgen Mettepenningen (Moderator Erkende Instantie r.-k. godsdienst)
- Intermezzo 3
- 11u30 Slotwoord door Mgr. Johan Bonny (Bisschop van Antwerpen)
- Intermezzo 4
- 12u00 Officiële lancering van het leerplan door Mgr. Johan Bonny
- 12u05 Lunchpauze - Broodjesmaaltijd
- 14u00 Interactieve workshops (verdieping en implementatie van het geactualiseerde leerplan) 15u00 Voorstelling ondersteuning via Thomas en slotreflecties (einde 16u00)
Een organisatie van het Centrum Academische Lerarenopleiding godsdienst (Faculteit Theologie en Religiewetenschappen, KU Leuven) in samenwerking met de Interdiocesane Dienst voor Katholiek Godsdienstonderwijs.