Broederlijk Delen is een niet-gouvernementele organisatie die zich inzet tegen armoede en onrecht in dertien verschillende landen. Dit doet Broederlijk Delen samen met 170 partnerorganisaties.
Als pastorale eenheid steunen we de acties van Broederlijk Delen door het schenken van koffie tijdens enkele koffiestops, er zijn solidaire maaltijden en we vragen aandacht voor de derde wereld in de vieringen tijdens de vasten. Omwille van corona kan er dit jaar niet veel doorgaan. Maar we zochten en vonden alternatieven: afhaalmaaltijden, de SMS-actie, ... Of het extra promoten om rechtstreeks een gift te doen.
Voor het correct weergeven van deze inhoud dien je (sociale) content cookies te aanvaarden.
Broederlijk Delen is 60 jaar geleden ontstaan op vraag van de Belgische bisschoppen. Door de jaren heen is Broederlijk Delen uitgegroeid tot een solidariteitsbeweging die mensen in Noord en Zuid verbindt en tegelijk actief investeert in ontwikkeling en armoedebestrijding in het Zuiden. Onze visie op ontwikkeling stelt de menselijke persoon in al zijn dimensies centraal. Want ontwikkeling heeft niet alleen te maken met instellingen of structuren, maar ook met concrete menselijke keuzes vanuit specifieke waarden. Ontwikkelingssamenwerking zonder waarden bestaat voor ons niet.
Deze inspiratie weerspiegelt zich in de keuzes die wij maken op het terrein. Zo richten wij ons tot de armste en meest kwetsbare bevolkingsgroepen, namelijk kleine boeren, inheemse vrouwen, kinderen en jongeren. Bovendien vertrekken wij vanuit het talent dat ter plaatse aanwezig is, met respect voor de lokale cultuur.
Onze jaarlijkse campagne heeft plaats tijdens de vasten. Dit is voor ons de ideale periode om onze zaken op orde te brengen en alle ballast overboord te gooien; om wat we te veel hebben te delen met degenen die minder hebben, om stil te staan bij onze eigen materialistische levenswijze. We laten ons daarbij inspireren door onze partnerorganisaties in het Zuiden. Van hen leren we tot harmonie te komen, met onze medemensen, met de natuur, met God.