Het hoogtepunt van de werking van Broederlijk Delen in Vlaanderen is de jaarlijkse campagne tijdens de vasten, 40 dagen voor Pasen. De voorbije campagne van Broederlijk Delen, ‘Met een leven speel je niet’, vroeg aandacht voor de situatie van boeren in Colombia. Zij worden al jaren geconfronteerd met gewapende groepen en bedrijven die steeds meer grond opeisen.
Ter plaatse werd deze campagne voorgesteld op woensdag 27 januari in zaal rerum novarum te Diksmuide door de decanale werkgroep Broederlijk Delen. Scholen, parochies en anderen begonnen allerlei acties op touw te zetten om zoveel mogelijk geld in te zamelen.
Het team van de Pastorale eenheid Sint-Pieter Groot-Diksmuide heeft recent de globale opbrengst becijferd en kwam uit op een zeer mooie resultaat.
De totale opbrengst bedraagt maar liefst 16 056,75 euro. Om aan dit bedrag te komen werden er huis aan huis collectes gehouden in Diksmuide en Woumen en ook collectes tijdens de eucharistievieringen in de kerken van Groot-Diksmuide. Deze ontvangen bedragen leverden de som van 3 492,03 euro op. Er werden vastenkalenders verkocht ten voordele van Broederlijk Delen. Er waren koffiestops in de scholen van Diksmuide en Pervijze en na de eucharistievieringen in kerken van Lampernisse, Oostkerke, Pervijze, Stuivekenskerke en Woumen. Het Sint-Alloysiuscollege organiseerde een speciale dag die maar liefst 2 665 euro opbracht en op 7 parochies van Groot-Diksmuide waren er solidaire maaltijden goed voor 7 099,17 euro. Ook de lagere scholen van Beerst, Esen, Keiem, Leke, Pervijze, Vladslo en Woumen hadden allerlei activiteiten uitgewerkt om geld in te zamelen (1 774,5 euro).
In naam van Broederlijk Delen, de partnerorganisaties in Colombia en de boegbeelden van de campagne (Celia, Deyanira en Fanny), willen we iedereen van harte bedanken voor de inzet en steun.
Reacties
Om reacties te zien en te reageren op dit artikel moet je je eerst even aanmelden via het menu bovenaan. Tot gauw.