Hier wordt aan gewerkt ...
kom later eens terug.
De Parochieploeg
De Parochieploeg bestaat uit vrijgestelden en vrijwilligers met een warm hart voor de parochie. Samen met de pastoor behartigt de Parochieploeg het algemeen beleid en kiest de oriëntaties voor de dagelijkse werking en voor de toekomst van de parochiegemeenschap, in verbondenheid met het diocesaan beleid en met de wereldkerk. Hiertoe wordt er maandelijks vergaderd (op de 3de woensdag van de maand). Leden van de Parochieploeg worden door de bisschop aangesteld voor een termijn van 6 jaar.
De parochieploeg behartigt het geheel van de parochie maar dit moet ook lokaal verankerd worden op verschillende plaatsen in de parochie. Niet alles moet op één plaats gebeuren. Lokale 'kerkploegen' en allerhande werkgroepen kunnen een belangrijke rol spelen: in de catechese, ziekenbezoek, rouwzorg, liturgie, gelegenheidsvieringen en feesten … Een kerkploeg behartigt dan de uitwerking van het beleid ter plaatse en brengt de lokale zorgen over naar de Parochieploeg.
Huidige samenstelling van de Parochieploeg(en):
Voor de St-Martinusparochie:
- Pieter Bauwens (moderator)
- Michel Bekaert (meewerkend priester)
- André De Cock
- Fons De Smedt
- Fredy De Schryver
- Lydie Moereels
- Annemie Van Schuylenbergh (secretaris)
- Hans Vandenholen (pastoor-deken)
Voor de St-Gudulaparochie
- Els Beerten
- Patrick De Ridder
- Alfredo Kondesamu
- Bea Matthijs
- Pieter Stevens (parochie-assistent) (moderator)
- Monique Van de Velde
- Gilbert Van Geert (secretaris)
- Hilde Van Gijseghem
- Hans Vandenholen (pastoor-deken)
De agenda van de Parochieploeg wordt voorbereid door het kernteam: Hans Vandenholen, Pieter Stevens, Pieter Bauwens, Gilbert Van Geert, Annemie Van Schuylenbergh, Els Beerten, Fons De Smedt.
Heb je vragen of suggesties?
Zit je met een goed idee? Heb je interesse in de werking van de Parochieploeg? Wil je jezelf kandidaat stellen? Stuur een mailtje naar kerkinaalst@kerknet.be .
Kerkfabrieken
Een kerkfabriek is een openbare instelling die het materiële beheer van een kerkgebouw behartigt om de eredienst mogelijk te maken. Het is wettelijk bepaald dat elke parochiekerk beschikt over een kerkfabriek. De vrijwilligers die worden gekozen voor dit beheer vormen een kerkraad. De kerkraden van een gemeente vormen samen een centraal kerkbestuur.
Meer info inzake wetgeving rond kerkraden en centrale kerkbesturen vind je hier.
Reacties
Om reacties te zien en te reageren op dit artikel moet je je eerst even aanmelden via het menu bovenaan. Tot gauw.