Raymond Meyer werd de eerste jaren op zondag geholpen door Ivo Celis (tot september 1962) achtereenvolgens door enkele paters norbertijnen uit Tongerlo, pater Dockx, pater Sterkens en pater Mannaerts (deze laatste was hulponderpastoor). Zij bleven nooit lang: pater Sterkens en pater Mannaerts waren missionarissen, de eerste vertrok naar Congo, de tweede naar Chili. In de jaren zestig (vanaf 1962) was ook Jan Schrooten regelmatig zondagshelper.
Inmiddels had de parochie een eerste onderpastoor gekregen: Omer Hamels, een vroegere collega van pastoor Meyer in het Sint-Pieterscollege in Leuven. Hij was hier werkzaam van 1961 tot 1968. Van hier werd hij pastoor in Sint-Jozef in Antwerpen, en daarna pastoor-deken van de kathedraal. Hij overleed in 1996.
Hugo van Hoecke, leraar aan het Sint-Jan Berchmanscollege, was medewerkend priester van 1962 tot 1975. Hij ging niet alleen voor in de vieringen van het weekend, maar was ook aalmoezenier van de plaatselijke VKSJ (Vrouwelijke Katholieke Studerende Jeugd) en vooral bezieler en gangmaker van SAGO (Studie- en Actiegroep Oosterveld). Hij maakte ook deel uit van de parochieraad.
Eind 1965 werd pater Berthold Peeters hulponderpastoor, maar ook hij ging al snel weer weg om zich voor te bereiden op zijn vertrek, eind december 1966, naar Noordoost-Congo. Hij werd opgevolgd door een diocesaan priester, de leraar Laurent Van Dijck, die korte tijd later moest afhaken wegens gezondheidsproblemen. In zijn plaats werd Eric Op de Beeck hier benoemd als tweede onderpastoor, en hij bleef tot 1969.
Omer Hamels werd vervangen door Frans van den Brande. Deze was hier onderpastoor van 1968 tot 1977, maar ging reeds vanaf 1964 geregeld in de eucharistie voor toen hij, net als Hugo Van Hoecke, nog leraar was aan het Sint-Jan Berchmanscollege in Antwerpen.
Na Eric Op de Beeck kwam als onderpastoor Paul Nauwelaerts. Hij was hier actief van 1970 tot 1981, waarna hij pastoor werd in de parochie van de Heilige Geest in Antwerpen.
Toen Frans van den Brande in 1977 wegging werd pater Cappoen, een jezuïet van de Frankrijklei, aangezocht om hier elke zondag de mis te komen doen. Hij was juist gepensioneerd als leraar en aanvaardde meteen. Hij bleef hier tot 2001, ruim vijfentwintig jaar. Hij woonde nadien op het Xaveriuscollege van Borgerhout en vervolgens in het jezuïetenhuis in Heverlee, tot zijn overlijden in mei 2010.
Verschillende priesters kwamen in de parochie wonen nadat ze met pensioen waren gegaan. De eerste was Jan Brabants, die vele jaren godsdienstleraar was geweest aan de normaalschool in Laken. Hij ging hier voor van 1968 tot 1976, toen hij overleed. In 1969 kwam ook Constant Van Campenhout, voorheen pastoor in Sint-Job-in-'t-Goor. De mensen kenden hem hier als 'het pastoorke in toog'. Hij overleed in 1986 en was toen 91 jaar oud. Bert Van der Aa, die in Dessel pastoor was geweest, kwam hier wonen en ging ook voor van 1981 tot aan zijn overlijden in 1987. De dag zelf dat Constant Van Campenhout werd begraven, kwam Louis Helsen zijn diensten aanbieden. Hij was pastoor geweest in Wommelgem. Hij maakte zich zeer nuttig tot hij in 2009 overleed. In 1998 ging Cyriel Dehandschutter (lees hier zijn levensverhaal) met pensioen als huisaalmoezenier aan het Middelheimziekenhuis. Tot 2023 deed hij de mis in de week om 8 uur. Hij stierf op 25 september 2024. Tot enkele weken voor zijn overlijden was hij onze priester-voorganger op zondag.
Aalmoezenier van gidsen en scouts was Frans Peeters, van 1981 tot 1985, en daarna gedurende enkele jaren Wilfried Gonthier (die in 1969 in onze kerk priester was gewijd).
Paul Pas, uit: '50 jaar H. Pius X-parochie Wilrijk', © H. Pius X-parochiegemeenschap Wilrijk