Wanneer je van begin af samenwerkt met andere mensen, is de kans groot dat meer mensen de weg vinden naar jouw vertelkapel.
De eigenaar van de kapel
De eerste partner waar je onvermijdelijk mee in contact komt, is de eigenaar van de kapel die je graag tot vertelkapel zou maken.
Indien de kapel op privédomein staat, kan je je wenden tot de personen die op het domein wonen. Mits goedkeuring van de eigenaar licht je de plaatselijke parochie en het gemeentebestuur in over je plannen.
Indien de kapel op openbaar domein staat, contacteer je rechtstreeks het gemeentebestuur vooraleer je verder aan de slag gaat. Je licht ook meteen de plaatselijke parochie in.
We bieden je een aanpasbare voorbeeldbrief aan om de gemeente aan te schrijven en het project te kaderen. Je kan hen trouwens ook om hulp vragen bij het plaatsen van het vertelpaneel.
Interessante partners
Naast de persoonlijke eigenaar van de kapel, de parochie en het gemeentebestuur zijn er tal van interessante partners te bedenken om vorm te geven aan je lokale project.
De Ferm-groepen in de buurt willen het initiatief vast ondersteunen en de vertelkapel mee in de kijker zetten.
Ligt je kapel nabij een school of zorgvoorziening? Breng hen dan zeker op de hoogte en betrek hen zo mogelijk in de samenwerking.
Is er een academie Muziek, Woord en Beeld in de buurt? Informeer of er interesse is om via zang, instrumentale muziek, voordracht of kunstwerken mee te werken aan een evenement rondom de kapel.
Informeer eens bij de toeristische dienst naar nabije wandel- en fietsroutes. Indien je samenwerkt met naburige dorpen lukt het misschien wel om een route uit te tekenen langs verschillende kapellen en de vertelkapel erin op te nemen.
Ligt je kapel op de route van een processiegang en zijn er nog meer kapellen in de buurt? Ook dat kan een mooi aanknopingspunt zijn om een luisterverhaal te verbinden met een van deze kapellen.