Delen zit in ons
Broederlijk Delen wil het systeem veranderen. Een groots plan dat begint met delen en herverdelen. Wij willen werk maken van een duurzame wereld zonder ongelijkheid. Door samen te werken, overal ter wereld, is dat perfect mogelijk. Want wist je dat als 25% van de mensen ervoor kiest om te delen en herverdelen, dat genoeg is om het 100% anders te doen? Zet mee de verandering in gang.
Wij mensen zijn geboren delers. Als je er eens goed over nadenkt, delen we veel meer dan we denken. We delen voorspoed en geluk, maar ook tegenslag en verlies. Delen en herverdelen is broodnodig in onze strijd voor een betere wereld waarin iedereen mee is.
De 25% - revolutie
Een revolutie verdient een eigen manifest. In ons manifest lees je waarom Broederlijk Delen oproept tot een 25%-revolutie, wat we ermee bedoelen en wat we ermee willen bereiken. Download het manifest.
Doe jij mee met de 25%-revolutie? Onderteken ons manifest en laat je stem luid klinken in de strijd voor verandering.
Word lid van de Facebookgroep 25%-revolutie
Samen gaan we voor die 25%. Word lid van de Facebookgroep en laat ons weten hoe jij al aan verandering werkt.
Delen doet goed
Onze partners en hun projecten verdienen onze steun.
Doe een gift aan Broederlijk Delen.
De plattelandsbevolking in Senegal haalt steeds minder inkomsten uit hun landbouwactiviteiten en hun levensomstandigheden gaan erop achteruit. Jongeren migreren naar de stad, maar de goede jobs zijn er schaars. Jeunesse et Développement, de ngo van de Senegalese scouts, biedt jongeren een toekomstperspectief met een opleiding in agro-ecologie. Alassane (26) en Saratou (30) zetten wat ze leerden om in de praktijk.
Colombianen op het platteland willen in vrede leven en genieten van de opbrengst van hun grond. Maar dat wordt hen moeilijk gemaakt. Grootschalige mijnbouw bedreigt vele gemeenschappen en hun leefomgeving. Isis (11) en Valentina (17) willen hun gemeenschap beschermen. Op de Duurzaamheidsschool van de Cinturón Occidental Ambiental leren ze over de lokale planten en dieren. Ze brengen de bedreigingen in kaart en ontdekken hoe ze mee zorg kunnen dragen voor hun gemeenschap en de natuur.
Als jongere opgroeien in Gaza is niet makkelijk. Door de Israëlische blokkade heeft een hele generatie Palestijnen nooit vrijheid gekend. Gelukkig vinden Yassen (19) en Retaj (15) een uitlaatklep in de workshops bij Theatre Day Productions. Via dans en theater geven ze uitdrukking aan hun emoties en dromen, en groeien ze op tot mondige en veerkrachtige jongeren.