Broederlijk Delen streeft naar een duurzame wereld zonder ongelijkheid. Er is genoeg voor iedereen, maar toch leven er mensen in armoede. Delen en herverdelen en investeren in de eigen plannen van de armste gemeenschappen in onze partnerlanden, dat is voor Broederlijk Delen de oplossing.
De ongelijkheid in de wereld neemt namelijk toe, zelfs bij economische groei. Die groei heeft haar grenzen bereikt. Broederlijk Delen kiest voor een alternatief: 'genoeg is goed' in plaats van 'nooit genoeg'. Dat doen ze niet alleen. Ze willen een brede solidariteitsbeweging zijn, zowel in Vlaanderen als wereldwijd. Samen bouwen ze aan onze droom van een wereld zonder ongelijkheid. Ze vertrekken daarbij vanuit een langetermijnvisie. Ze zijn ervan overtuigd dat dit de enige manier is om duurzame resultaten te behalen.
Campagne van 2023: "De 25%-revolutie zoekt hardcore activisten!"
In de 25%-revolutie geeft Broederlijk Delen het woord aan doeners die op hun eigen manier het groeimodel in vraag stellen en werken aan duurzame alternatieven. Laat je door hen inspireren om zelf de handen uit de mouwen te steken. “Om te evolueren naar een duurzamere wereld, moeten we vol aan de bak om de situatie te doen kantelen,” zegt Broederlijk Delen, “nu kan het nog: er is genoeg voor de huidige en toekomstige generaties, waar ook ter wereld, om goed te leven binnen de grenzen van onze planeet.”
- Broederlijk Delen wil de ecologische voetafdruk verdelen: van groei naar duurzaamheid.
- Broederlijk Delen wil de macht herverdelen: van machtsmonopolies naar participatie.
- Broederlijk Delen wil de welvaart herverdelen: van de happy few naar iedereen.
Download hier het campagnedossier, maak hieronder kennis met de impactverhalen vanuit de campagnelanden van 2023 of bekijk de campagnevideo helemaal onderaan deze pagina.
Impactverhalen
In Afrika en Latijns-Amerika, maar ook hier bij ons, tonen velen hoe het anders kan. Dat bewijzen Irma uit Guatemala, Chantal uit Rwanda en Laurent uit Burkina Faso. Zij zullen centraal staan in de campagne van Broederlijk Delen. Ook zij maken het verschil, elk op hun eigen manier. Wat hen verbindt, is hun geloof in de collectieve kracht van de gemeenschap. Ze tonen zich solidair en laten hun stem horen. Én ze motiveren anderen om hetzelfde te doen.
1. Irma uit Guatemala