Alexander Farnese wint de slag om Antwerpen
Had O.-L.-Vrouw hiermee iets te maken? Hoe dan ook, de gebeden van Alexander Farnese werden verhoord en de overgave van Antwerpen werd ondertekend in het jaar 1585 in het hoofdkwartier van Farnese dat zich in Beveren bevond in het kasteel van Singelberg.
Ter dood veroordeelde ontsnapt aan de strop
Postrijder Brijs, die de dienst tussen Antwerpen en Gent verzekerde, verloor in 1792 zijn brieventas waarin zeer belangrijke documenten en waardepapieren zaten. Hij stond hiervoor borg met zijn leven. Volgens de wet werd hij veroordeeld tot de strop. De nacht voor zijn terechtstelling bracht hij in gebed door en beloofde aan Onze-Lieve-Vrouw van Gaverland alle dagen van het octaaf van Onze-Lieve-Vrouw Hemelvaart naar de kapel te zullen gaan, zolang hij leven zou. ‘s Anderendaags bij zonsopgang, juist voor de terechtstelling werd de tas met onaangeroerde inhoud teruggevonden op de trappen van het landhuis van Sint-Niklaas. Brijs werd in vrijheid gesteld en hield zijn belofte tot zijn dood in 1802.
Been dat diende geamputeerd te worden is plots genezen
Carolus Franssens, een zevenjarig jongetje, viel uit een kar waardoor zijn been vermorzeld werd. Dokter Joos uit Kallo en dokter Verdickt uit Sint-Niklaas oordeelden dat het been moest afgezet worden. Vol vertrouwen wendden de ouders zich tot O.-L.-Vrouw van Gaverland en gingen op bedevaart. Gedurende deze bedevaart genas het been van hun zoon en bij hun terugkomst kwam de knaap hen al tegengelopen.
Blinde kan zien
Joanna Deckers woonde te Kallo. Ze was blind sedert haar vierde levensjaar. Nadat alle middelen van de geneeskunde gefaald hadden namen de ouders hun toevlucht tot O.-L.-Vrouw van Gaverland en deden een noveen. De tweede dag reeds van de noveen, wanneer zij aan de kapel kwamen, kon het kind plots terug zien. Dit gebeurde in 1843.
Een ongelukkige val
Virginie Kant woonde in Doel waar ze in 1857, toen ze 15 jaar was, een ongelukkige val deed. Het scheenbeen werd verbrijzeld. Ze was hierdoor volledig verlamd, zodat ze gedurende twee jaar bedlegerig was. Ook zij nam haar toevlucht tot Onze-Lieve-Vrouw van Gaverland. De eerste maal werd ze naar de kapel gebracht, de tweede maal kon ze naar Gaverland komen op krukken, de derde maal ging ze er volkomen genezen naartoe.
Wonder in het klooster van Melsele
Op 1 december 1863 gebeurde volgend wonder in het klooster van Melsele. Eén van de zusters had problemen aan de ruggengraat. De zieke had heel veel pijn en kon armen en benen bijna niet bewegen. Drie geneesheren verklaarden haar ziekte ongeneeslijk. De zusters begonnen samen met de armen en ouderlingen van het tehuis een noveen tot Onze-Lieve-Vrouw van Gaverland. De gebeden werden nog verdubbeld gedurende de dagen voor het feest van Onze-Lieve-Vrouw Onbevlekt (8 december). De donderdag van de noveen drong de zieke zuster zodanig aan om naar de kapel te gaan, dat men er haar naartoe droeg. Voor het tabernakel viel zij bewusteloos. Toen ze weer bijkwam, stond zij tot ieders verwondering op en kon de ganse kapel doorlopen. Zij was volledig genezen!