Donderdag 22 maart 2018
Om 9 uur kwamen de kernleden aan in de zaal De Kei om deze om te vormen tot een gezellige paasruimte. Alles werd aangepast, zowel de onderleggers, de kleur van de bloemen en versieringen. In een gedeelte van de zaal zien we tafels met materiaal dat in de vorige eeuw in de keuken en buiten werd gebruikt.
Om 13 uur kwamen de zieken binnen en voelden zich thuis. Ze proefden al van de paaseitjes of een lekker glaasje wijn, fruitsap of water.
Om 14 uur begon de eucharistieviering en iedereen was ingetogen en zong mee. Pastoor Rik sprak iedereen toe in de homilie en wenste allen een ‘Zalig Pasen’.
Voorzitter Jan gaf vervolgens toelichting bij de tafels met soms verrassende attributen. Jan deed dit heel geestig, soms met een liedje ofwel demonstreerde hij de voorwerpen: potten en geëmailleerde pannen, oude braadpannen, strijkijzers in alle formaten, zelfs een koeienbeha en een dierenlavementspuit.
De demonstratie werd onderbroken door het eten. Een lekker en geurig bord met vogelnestjes, zwemmend in tomatensaus, gesteund door heerlijke puree. Als nagerecht een rijkelijke dame-blanche met slagroom en koekjes. Traiteur Luc had dat alles weer prima klaargemaakt.
Dan volgde het tweede deel van de demonstratie van het oude keukenmateriaal, maar ook ondergoed. En of er gelachen en gegniffeld werd. Al vlug werd het 17 uur en iedereen maakte zich klaar om tevreden naar huis te gaan.
De kernleden, geholpen door hun mannen, gingen naarstig aan het opruimen. De restjes wijn werden leeg gedronken en iedereen was gelukkig.
De bloempjes op tafel werden zoals gewoonlijk door Marie-Louise mooi klaargemaakt; zij blijft toch nog verknocht aan Samana. Waarvoor dank.
Omstreeks 18 uur was de zaal volledig opgeruimd.